Middagstips #11, Helstekt rostbiff med gratäng och sparris

2011-10-15 / 00:43:21
F R E DA G S M Y Y Y Y S ! ! !

Jag måste göra det enkelt för mig idag eftersom alla har sina egna recept på potatisgratänger och broccoli- & blomkålsgratänger... Så får det bli.
  • Inled middagen redan när Målarn kommer hem genom att dricka ett gott rödvin och äta lite chips / 70% apelsinchoklad
  • Spela spel tillsammans i flera timmar och njut av din fina familj
  • Inse att klockan passerat sju och att familjemedlemmar under fyra år kanske snart borde äta- eller skulle helst ha ätit för länge sen
  • Bli nöjd över att du är en så bra mamma- inte nog med att din älskade dotter har fått fredagsmys i form av chips. Dessutom har det massiva intaget av transfetter fungerat som stödmatning så inga sura (hungriga) miner kommit emellan myset!!!
  • Få ändå lite bråttom och bländas av köksbelysningens starka ljus i kontrast till stearinljusen på bordet
  • Öppna kylen och bli återigen nöjd över att du storhandlade i måndags...
  • Salta & peppra därefter en hel bit hängmörad rostbiff, bind upp den om det behövs
  • I med en köttermometer och låt gå i ugn på ca 200 grader tills rätt temperatur uppnåtts, ca 54 grader för medium
  • Låt dina frysta gratänger från förra veckan gå med också
  • Koka färsk sparris med salt och en klick smör i vattnet
  • Servera på fina tallrikar, ät framför tv:n och konstatera ett lyckat fredagsmys!
Over and out,
//L
Kommentarer!
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: