Middagstips #11, Helstekt rostbiff med gratäng och sparris
2011-10-15 / 00:43:21
F R E DA G S M Y Y Y Y S ! ! !
Jag måste göra det enkelt för mig idag eftersom alla har sina egna recept på potatisgratänger och broccoli- & blomkålsgratänger... Så får det bli.
//L
Jag måste göra det enkelt för mig idag eftersom alla har sina egna recept på potatisgratänger och broccoli- & blomkålsgratänger... Så får det bli.
- Inled middagen redan när Målarn kommer hem genom att dricka ett gott rödvin och äta lite chips / 70% apelsinchoklad
- Spela spel tillsammans i flera timmar och njut av din fina familj
- Inse att klockan passerat sju och att familjemedlemmar under fyra år kanske snart borde äta- eller skulle helst ha ätit för länge sen
- Bli nöjd över att du är en så bra mamma- inte nog med att din älskade dotter har fått fredagsmys i form av chips. Dessutom har det massiva intaget av transfetter fungerat som stödmatning så inga sura (hungriga) miner kommit emellan myset!!!
- Få ändå lite bråttom och bländas av köksbelysningens starka ljus i kontrast till stearinljusen på bordet
- Öppna kylen och bli återigen nöjd över att du storhandlade i måndags...
- Salta & peppra därefter en hel bit hängmörad rostbiff, bind upp den om det behövs
- I med en köttermometer och låt gå i ugn på ca 200 grader tills rätt temperatur uppnåtts, ca 54 grader för medium
- Låt dina frysta gratänger från förra veckan gå med också
- Koka färsk sparris med salt och en klick smör i vattnet
- Servera på fina tallrikar, ät framför tv:n och konstatera ett lyckat fredagsmys!
//L
Kommentarer!