Middagstips #7, Thaikyckling med röd curry
2011-10-12 / 23:13:52
Note to self: Planera inte att laga mat samma dag du storhandar. Gynna snabbmatbranschen istället! Eftersom jag ännu inte tagit till mig av ovanstående påminnelse så fick jag snällt laga mat i måndags (ligger lite efter på middagstipset) då storhandlingen var klar...
Over and out,
//L
- Köp gärna kycklingfilé på extrapris som måste tillagas idag eller imorgon- allt för att inte slippa undan
- Strimla kycklingen och fräs på hög värme i lite olja, salt och svartpeppar
- Då den nästan är klar så låt den fräsa runt med rivet limeskal, riven ingefära och röd currypasta samt lite kycklingfond
- Sätt på ris till de kolhydratstorskar som ska ha
- Ta ur kycklingen så länge och låt pannan bli riktigt het igen, ös därefter i lite olja och en påse frysta wokgrönsaker av valfri blandning, rör sällan!
- Häll på en burk strimlade bambuskott och fräs någon minut till
- På med kokosmjölk och koka upp
- Häll därefter i kycklingröran och smaka av med mer av ovanstående smaksättare
- Ät och njut!
Over and out,
//L
Kommentarer!