Middagstips #8, Ceasarsallad
2011-10-12 / 23:26:20
Okej, det här är gott- så håll i er!
Glömde jag nåt?
Närå, jag bara skojar!
En ceasardressing kan innehålla följande:
Tre äggulor, nån matsked senap, två matskedar rödvinsvinäger, en matsked balsamvinäger, en och en halv sardellfilé, en halv vitlöksklyfta, ett par rejäla nävar grovriven parmesanost, salt och vitpeppar samt lite vatten och kanske tre deciliter matolja
Over and out,
//L
- Bryn hela kycklingfiléer på hög värme och salta & svartpeppra rikligt, låt dem sedan gå klart i ugnen på ca 200 grader i en kvart
- Skölj romansallad, skär bort stjälkarna och riv i lagom bitar i en stor bunke
- Strimla och stek bacon på medelvärme tills den är knaprig, låt sedan svalna och rinna av på hushållspapper
- Gör en dressing
- Blanda allt och njut!
Glömde jag nåt?
Närå, jag bara skojar!
En ceasardressing kan innehålla följande:
Tre äggulor, nån matsked senap, två matskedar rödvinsvinäger, en matsked balsamvinäger, en och en halv sardellfilé, en halv vitlöksklyfta, ett par rejäla nävar grovriven parmesanost, salt och vitpeppar samt lite vatten och kanske tre deciliter matolja
- Ös i allt utom oljan i en matberedare (eller helst en mixerkanna) och häll sen oljan i en tunn stråle medan maskinen är igång
- Fortsätt så tills önskad konsistens uppnås och smaka av på vägen
- Sardellerna är nästan lite bittra i smaken så var försiktig- men inte tråkig!
Over and out,
//L
Kommentarer!